Monday 19 February 2018  
   

ArchiMAID program gradbene fizike
Program gradbene fizike ArchiMAID

Webinar uporabe ArchiMAIDa

Tehnične risbe (.dwg)


Tehnične risbe   GDPR - Nameni uporabe

   GDPR - Pravice posameznika

SKIN SEAL streha za trajnostne objekte
Print

Obrnjena streha

je že več kot pol stoletja po vsem svetu znana kot najtrajnejša in s tem tudi najcenejša streha. Vsestranska uporaba površin v velikosti cele etaže ter enostavna sprememba namembnosti ji daje dodatno vrednost. Obrnjene strehe praktično ni potrebno sanirati, pač pa se po potrebi samo dograjuje. S trdno XPS toplotno izolacijo zaščitena hidroizolacija ostaja trajna, saj ni pod vplivom zunanjih ekstremnih temperaturnih vplivov, ni izpostavljena niti uničujočim UV žarkom, niti mehanskim poškodbam.

 

Igriva površina nepohodne strehe zaščitene s prodcem

 

SKIN SEAL – trajnostna streha

Razvoj je šel v smeri še učinkovitejše toplotne izolacije. Nad toplotno izolacijo obrnjenih ravnih streh se je do sedaj z vlogo filtracije vode ter povezovanja toplotno izolacijskih plošč in tako zmanjševanja učinka sesanja vetra uporabljal geotekstil. Optimizacija gradnje je prinesla izboljšano rešitev kjer geotekstil zamenjamo s posebno, vodotesno in mehansko izredno odporno paroprepustno SKIN SEAL membrano z vlogo odvajanja meteorne vode. 

SKIN SEAL sistemska rešitev je optimizacija dosedanjih obrnjenih streh, kjer je geotekstil zamenjan z vodotesno in paroprepustno, sicer pa izredno trpežno membransko prevleko, ki poleg povečanja energijske učinkovitosti strehe obrnjenim streham daje možnost uporabe dvoslojne XPS izolacije. Membrane so odporne na mehanske obremenitve med vzdrževanjem ali uporabo strehe in imajo izredno dolgo življenjsko dobo, kar zagotavlja brezhibno delovanje celotnega SKIN SEAL sistema ves čas uporabe stavbe. Voda se s strehe povsem odvede že pri standardnem 2% naklonu, saj so preprečena zatekanja in tako ostane toplotna izolacija pod membrano energijsko maksimalno učinkovita, kar je izrednega pomena pri trajnostnih gradnjah.

 

FIBRAN skin seal ravna streha, terasaToplotna izolacija SKIN SEAL strehe

Seveda je za energijsko učinkovitost pomembna izbira tipa toplotne izolacije in njegova vodovpojnost, zato izbiramo le med ustreznimi FIBRANxps izolacijami, ki pod vplivom difuzije vpijejo največ 1 procent vlage ter hkrati v primeru  dolgotrajne potopitve največ 0,7 procenta. Pri pregledu tehničnih karakteristik pazite na oznaki WD(V)1 in WL(T)0,7.

 

Debeline izolacij

Optimalna izvedba ravne strehe nizkoenergijskih stavb se prične s 24 cm debeline izolacije s toplotno prevodnostjo 0,036  W/mK (U-vrednost 0,14 W/m2K) in zaključi s 40 centimetri za skoraj-nič energijske stavbe (U-vrednost manjša od 0,1 /m2K).


Ravne strehe

Poševne strehe

Talne konstrukcije

Konstrukcije v zemlji

Notranja stena, strop


Copyright © 2018 Fibran Designed & Developed by Tessera

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Piškotki so tekstovne datoteke shranjene v vaš računalnik .

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih na naši strani si preberite.  Več informacij  Sporočila ne kaži več!