Sunday 16 June 2019  
   

ArchiMAID program gradbene fizike
Program gradbene fizike ArchiMAID

Webinar uporabe ArchiMAIDa

Tehnične risbe (.dwg)


Tehnične risbe   GDPR - Nameni uporabe

   GDPR - Pravice posameznika

Pot: Domača stran »
Zvočna izolacija stropa, ugodno | ko hrup sosedov ni več vaša težava
Print

Kakovostna zvočna izolacija FibranZvočna izolacija stropa in sten je investicija v kvalitetnejše bivanje

Zvočna izolacija ima dvojno funkcijo; po eni strani preprečuje vdor zvokov iz zunanjega okolja, kar je še posebej pomembno tam, kjer je stopnja t. i. zvočnega onesnaževanja zelo visoka, obenem pa je zvočna izolacija namenjena tudi preprečevanju vdiranja hrupa iz sosednjih prostorov oziroma stanovanj.
 
 

Zvočna izolacija je zelo pomembna za dobro počutje v vašem domu

Dokazano je, da ima pogosta izpostavljenost hrupu oziroma motečim zvokom izredno negativen vpliv na človekovo počutje in zdravje. Tako se lahko med drugim pojavijo težave s spanjem, napetost ter slabša koncentracija in moteno pomnjenje pri delu ali učenju. Hrup ima lahko tudi negativne vplive na srčno-žilni sistem, v najbolj skrajni obliki pa lahko povzroči celo poškodbe oziroma okvare sluha. Zvočna izolacija je torej zagotovo enako pomembna kot toplotna izolacija, če si želite zagotoviti mirno okolje za različnejše dejavnosti, posledično pa seveda želeno kakovost bivanja. Nanjo ne pozabite pri izolaciji mansarde, kjer je lahko hrup precej moteč, še posebna pozornost mora biti zvočni izolaciji namenjena tudi v stanovanjih, v katerih bivajo tudi starejši in otroci, saj sta omenjeni skupini zelo občutljivi na moteče zvoke.
 
 

Zvočna izolacija stropa še posebej koristna v večstanovanjskih objektih

Zvočna izolacija se običajno povezuje z izolacijo sten, vendar pa je lahko v določenih primerih smiselna tudi zvočna izolacija stropa v stanovanju. Ste se preselili v novo stanovanje v bloku in ugotovili, da so vaši zgornji sosedje precej bolj hrupni, kot bi si želeli? Morda je hrup, ki prodira v vaše stanovanje, celo neizogiben, a tovrstne situacije znajo biti zelo moteče. Zvočna izolacija stropa v stanovanju vam lahko zagotovo pomaga ohraniti mirne živce in s tem dobre odnose s sosedi. Zvočna izolacija stropa se priporoča tudi povsod tam, kjer je v isti hiši več gospodinjstev v različnih nadstropjih, saj se lahko tako elegantno izognete povsem nepotrebnim prepirom med družinskimi člani oziroma sorodniki. Cena zvočne izolacije stropa je odvisna od različnih dejavnikov oziroma od vaše konkretne situacije. V podjetju Fibran Nord, specializiranem za izdelavo visokokvalitetne izolacije, smo vam na voljo za informativni izračun cene zvočne izolacije stropa. Za na videz še tako zahtevno situacijo bomo znali poiskati najboljšo rešitev. Kombinacija izolacijskih materialov vrhunske kakovosti in dostopne cene je prepričala že številne stranke – veseli bomo, če se jim boste v prihodnosti pridružili tudi vi.

Ravne strehe

Poševne strehe

Talne konstrukcije

Konstrukcije v zemlji

Notranja stena, strop


Copyright © 2019 Fibran Designed & Developed by Tessera

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Piškotki so tekstovne datoteke shranjene v vaš računalnik .

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih na naši strani si preberite.  Več informacij  Sporočila ne kaži več!