Thursday 19 September 2019  
   

ArchiMAID program gradbene fizike
Program gradbene fizike ArchiMAID

Webinar uporabe ArchiMAIDa

Tehnične risbe (.dwg)


Tehnične risbe   GDPR - Nameni uporabe

   GDPR - Pravice posameznika

Pot: Domača stran »
Arhitekti brez meja
Print

Arhitekti so tisti umetniki, ki ne potrebujejo galerije in obvestil o trajanju razstave, saj so njihova dela na ogled vsakemu, brezplačno in so skoraj brezčasna.

No, ja, seveda se vsi projekti ne zapišejo v zgodovino arhitektonske umetnosti, pa vendar je v delu skoraj vsakega arhitekta združenih mnogo več umetnosti, kot pri sicer priznanih umetnikih.

Stavbe in ostali inženirski objekti so uporabne umetnosti, ki sledijo potrebam človeka tistega obdobja, kjer se harmonično ujemajo funkcionalnost, stabilnost, varnost, estetika, energijska učinkovitost ter posledično ugodje koriščenja in bivanja. Res, da arhitekt  pri tem delu ni sam, je pa prav gotovo vodja, ki idejo, morda leta in leta nastajajočo v njegovih mislih, obelodani, jo okrnjeno prelije na papir, saj v popolnosti zaživi šele, ko zgrajena in oličena dočaka svečano otvoritev.

To je načrtovalec, ki usklajuje timsko delo v fazi načrtovanja, ki je ob gradnji spet glavni koordinator in vodja, kot da svojega dela še ni opravil s predajo načrta, dokler njegova zamisel, četudi z manjšimi spremembami, ne doseže cilja.

Ko govorimo o takem načrtovalcu, ga upravičeno imenujemo g. Arhitekt.

To so Arhitekti brez meja, ki jih je na našem prostoru kar nekaj, vendar je vsak zase poseben. Slovenski gospe in gospodje Arhitekti pustijo svoje sledi po celem svetu. Ponosni smo nanje.

Predstavili bomo predvsem dela sodobnih g. Arhitektov, ki v svoje kreacije vklapljajo prihodnost, in gradijo nizkoenergijske do skoraj nič-energijske stavbe.

Arhitekt Slavko Gabrovšek


Ravne strehe

Poševne strehe

Talne konstrukcije

Konstrukcije v zemlji

Notranja stena, strop


Copyright © 2019 Fibran Designed & Developed by Tessera

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Piškotki so tekstovne datoteke shranjene v vaš računalnik .

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih na naši strani si preberite.  Več informacij  Sporočila ne kaži več!