Sunday 16 June 2019  
   
Ometana fasada - ETICS
Obložena fasada
Obzidana fasada
Obešena fasada
Sanacija fasade

ArchiMAID program gradbene fizike
Program gradbene fizike ArchiMAID

Webinar uporabe ArchiMAIDa

Tehnične risbe (.dwg)


Tehnične risbe   GDPR - Nameni uporabe

   GDPR - Pravice posameznika

Pot: Domača stran » - Fasade »
Balkoni, masivna senčila, ograje...
Print

Balkonispoji med fasado in strehomasivne ograje, masivna senčila, okna, vrata, v zunanjo steno ograjene električne omarice,... so preboji na fasadnem ovoju, hkrati pa predstavljajo nevarnost povečanega toplotnega toka - toplotni mostovi na fasadi, ki so vidni na posnetkih s termokamero

 

Poleg fasadnih površin je potrebno toplotno zaščititi tudi balkone vključno z masivnimi ograjami
 

Pri nizkoenergijski gradnji elemente, ki povečujejo toplotni tok, odmaknemo od osnovne konstrukcije (okna namestimo izven ravnine zidu - v toplotni izolaciji, balkone ločimo s posebnimi toplotno izoliranimi nosilnimi elementi, senčila, neogrevane dele objekta postavimo na ločenih temeljih - izven toplotnega ovoja ogrevanega dela stavbe. Tako toplotne mostove zmanjšamo s "toplotno izolacijsko obleko". Stavbo oblečemo, ji nadenemo kapo, rokavice, obujemo tople škornje... in smo pozorni na vse prekinitve toplotnega ovoja, tudi na vgradnjo oken, vrat in izvedbo špalet.

 

Nosilna toplotna izolacija FIBRANxps je toplotno izolativen in konstrukcijski element hkrati


Ravne strehe

Poševne strehe

Talne konstrukcije

Konstrukcije v zemlji

Notranja stena, strop


Copyright © 2019 Fibran Designed & Developed by Tessera

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Piškotki so tekstovne datoteke shranjene v vaš računalnik .

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih na naši strani si preberite.  Več informacij  Sporočila ne kaži več!