Thursday 17 October 2019  
   

ArchiMAID program gradbene fizike
Program gradbene fizike ArchiMAID

Webinar uporabe ArchiMAIDa

Tehnične risbe (.dwg)


Tehnične risbe   GDPR - Nameni uporabe

   GDPR - Pravice posameznika

Obešena fasada
Print

Fasado poimenujemo kot obešeno, kadar so zaključni fasadni elementi pritrjeni na podkonstrukcijo ali posebna sidra. Obešene fasade označujemo tudi kot prezračevane fasadne sisteme, saj je ob uporabi  volnenih izolacij zračni sloj nujen za odzračevanje kondenzata. V primeru XPS izolacij prezračevalni sloj načeloma ni potreben, vendar pri obešenih fasadah v praksi zaradi »lovljenja ravnine« ter velikokrat tudi navpičnosti, le-ta kljub vsemu nastane.

Prednost uporabe FIBRANxps izolacij v sistemih obešenih fasad je predvsem pri težkih oblogah, kot je kamen. Kamnita obloga potrebuje izredno nosilna kovinska sidra. Obremenitev sidra se poveča z večjo debelino toplotne izolacije. Z uporabo FIBRANxps izolacij prezračevalni sloj ni potreben, zato stanjšamo fasadni sklop za najmanj 4 cm. Sidra, ki so bila doslej uporabljana za npr. 8 cm izolacijo, s FIBRANxps ustrezajo 12 cm izolaciji.

Tip fasadne izolacije obešene fasade izbere projektant v odvisnosti od načina pritrjevanja fasadnega ovoja.Fasadna obloga iz naravnega kamna

Brošure

Katalog proizvodov FIBRANxps
FASADE- napotki za gradnjo ob uporabi FIBRANxps


Ravne strehe

Poševne strehe

Talne konstrukcije

Konstrukcije v zemlji

Notranja stena, strop


Copyright © 2019 Fibran Designed & Developed by Tessera

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Piškotki so tekstovne datoteke shranjene v vaš računalnik .

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih na naši strani si preberite.  Več informacij  Sporočila ne kaži več!