Wednesday 25 May 2016  
   

quality mark Fibran

FIBRAN NORD Quality mark

ArchiMAID program gradbene fizike
Program gradbene fizike ArchiMAID

Izobraževanja

Tehnične risbe (.dwg)


Tehnične risbe 
Kako ogrevati in hladiti ter izolirati nič-energijske objekte na potresnih tleh?

IZS organizira izobraževanje za gradbenike, arhitekte, projektante strojnih inštalacij ter ostale zainteresirane za gradnjo skoraj nič-energijskih stavb ob koriščlenju geotermalne energije.Izvedba SEISMIC temeljne blazine v Sloveniji

Oglejte si posnetek izgradnje SEISMIC temeljne blazine, kot se sme graditi v Sloveniji, ki je v primerjavi s severnimi deželami na potresno bolj nevarnem območju http://tiny.cc/6iejay, da ne pride do zdrsa ali poškodb na hidroizolaciji ter na inštalacijah.Energijsko in trajnostno najoptimalnejša streha do sedaj

water reducing layer, SKIN SEAL strehaRavna streha - večna dilema:

Ali narediti klasično streho s hidroizolacijo kot zaključni sloj, ali narediti  obrnjeno ravno streho, kjer je hidroizolacija povsem zaščitena s posebno toplotno izolacijo in je s tem njena trajnost enaka življenjskemu obdobju celotne stavbe? Slednje je gotovo predvsem v interesu investitorja, hkrati pa skladno z zahtevami o Zeleni in trajnostni gradnji.

Kot novost predstavljamo poseben sloj za hiter odvod vode s površine strehe, ki zamenja dosedaj uporabljani geotekstil, hkrati predstavljamo energijsko in trajnostno najoptimalnejšo streho ne glede na njen zaključni sloj. Sistemska rešitev  SKIN-SEAL, kot se imenuje verjetno vsestransko najboljša rešitev ravnih streh, je primerna tako za novogradnje kot za adaptacije obstoječih streh.Novosti, ki premikajo meje pri gradnji hiš

balkonska_ograjaObvestilo:

Na spletni strani 24.ur je objavljen zanimiv članek na temo Izzivi prinašajo rešitve. Novograditelji, pa tudi vsi, ki se nameravate lotiti prenove toplotnega ovoja stavbe, boste po branju oboroženi z novimi idejami.

Veliko entuziazma vam želimo, pri obnovah in novogradnjah pa predvsem zavedanja, da je ceneje in za vaše živce ugodneje NAREDITI DOBRO, pa čeprav je malo dražje, kot pa biti nezadovoljen z izvedbo ali učinkom, in kasneje popravljati.Toplotna izolacija kletnih sten in fasadnega cokla - trajnostna gradnja

Zunanja kletna stena, kot tudi vsi ostali elementi stavb, ki so v stiku z vlažno zemljo, ali celo pod nivojem podtalnice, se gradijo vodotesno, kar pa za prijetno bivalno ugodje ne zadostuje. Potrebujemo še ustvariti toplotno stabilno okloje, zato hidroizolacijski sloj ogrevanih in neogrevanih kletnih prostorov obdamo s slojem vodonevpojne toplotne izolacije.

Vprašanje, ki se običajno pojavi pri investitorjih je, kolikšna je debelina toplotne izolacije in kateri tip izolacije...Izolacijske okenske police

okno, izolacijska polica fibran

Morda niste pomislili, toda z vgraditvijo zunanje okenske police iz kamna ali pločevine lahko nehote naredimo linijski toplotni most (povečan pretok toplote), oz. ga povečamo ob že siceršnji slabši izolativnosti okenskega okvira v primerjavi z izolirano fasado. 

V sodobni gradnji se lahko tem napakam izognemo. Gradnja skoraj nič-energijskih stavb

Tisti, ki nameravate v bližnji prihodnosti graditi novo hišo ali pa ste se tega projekta že lotili, veste, da je dolgoročno edina pametna izbira pasivna ali nizkoenergijska gradnja. A poleg osredotočenosti na samo energijsko učinkovitost je treba temeljito preučiti tudi spremenjene pogoje gradnje in posledično morebitne vplive na samo hišo. Eden izmed novih načinov gradbene prakse je vsekakor temeljenje na izolacijski podlagi; inovacija temeljne blazine na potresno ogroženih območjih je namreč prinesla veliko prednosti.

Poglejte zakaj!    Poglejte kako!   Poglejte kdo vam lahko pomaga!

Spremljajte gradnjo prve tovrstne hiše na svetu, ki je bila grajena v Sloveniji! 
Prva hiša v tujini...PATENT za SEISMIC temeljno blazino je podeljen

Po dolgoletnih raziskavah o varnosti pasivnih hiš na potresno ogroženih območjih je FIBRAN NORD d.o.o. marca 2013 vložil prijavo za patentne rešitve, ki predvidevajo obnašanje stavb temeljenih na toplotni izolaciji FIBRANxps in kompatibilni sistemski hidroizolaciji. Po 18 mesecih preverjanja inovativnosti rešitev je bil novembra 2014 patent podeljen.

Patent se nanaša na vrsto rešitev temeljenja na podizolirani temeljni plošči, ki je... Dobrodošli v FIBRAN-ovem ENERGIJSKEM ŠČITU!

Na naši spletni strani smo navedli kar nekaj napotkov za gradnjo ob uporabi FIBRAN izolacij v različnih konstrukcijah, ki so dobrodošle tako načrtovalcem kot tudi izvajalcem, nadzornikom in samograditeljem.

Get Adobe Flash playerIzolacije v stiku z zemljo

Posebno opozorilo investitorjem, pa tudi izvajalcem!

Zaradi pomanjkanja znanja o lastnostih toplotno izolacijskih materialov, lastnostih končnih izdelkov (tipov proizvodov) in dovoljene uporabe le-teh se nemalokrat zgodi, da izvajalci nevede pod pritiskom cenovno ugodne ponudbe vgradijo sicer odlične toplotne izolacije na neustrezno mesto ali na neustrezen način. Najpogosteje se to zgodi pri toplotni zaščiti vkopanih zidov...
   17/05/2016   Kako ogrevati in hladiti ter izolirati nič-energijske objekte na potresnih tleh?
IZS organizira izobraževanje za gradbenike, arhitekte, projektante strojnih inštalacij ter osta...

   26/04/2016   Izobraževanje za načrtovalce in izvajalce sodobnih gradenj
     Fakulteta za Arhitekturo s sodelovanjem Konzorcija Pasivnih Hiš Slo...

   14/03/2016   Izdelava SEISMIC temeljne blazine je res enostavna
Nizkoenergijske stavbe se gradijo na podizolirani temeljni plošči. Te sodobne stavbe se na...

   24/12/2015   SREČNO 2016!
  ...

Ravne strehe

Poševne strehe

Talne konstrukcije

Konstrukcije v zemlji

Notranja stena, strop


Copyright © 2016 Fibran Designed & Developed by Tessera

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Piškotki so tekstovne datoteke shranjene v vaš računalnik .

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih na naši strani si preberite.  Več informacij  Sporočila ne kaži več!