Monday 24 November 2014  
   

                     Sitemap

Prva hiša na SEISMIC blazini na svetu

ArchiMAID program gradbene fizike
Program gradbene fizike ArchiMAID


Tehnične risbe (.dwg)


Tehnične risbeCertifikat Konzorcija pasivna hiša
Člani Konzorcija
pasivna hiša
od leta 2008

     Trajnostna gradnja v Sloveniji
     Nepovratna sredstva EKO sklada

 
Nova brošura: SEISMIC TEMELJNA BLAZINA

Pripravili brošuro z nazornimi, a zgoščenimi informacijami o SEISMIC temeljni blazini, o najsodobnejšem, izredno enostavnem načinu izvedbe toplotno podizolirane temeljne plošče za nizkoenergijske objekte za potresno ogrožena območja.

Če imate raje otip papirja, svoj izvod naročite na nasvet@fibran.si in vam ga pošljemo, kot tudi druge željene brošure ali določene detajle natisnjene v A4 formatu.

Poglejte si še obširnejše informacije o SEISMIC temeljni blazini, praktični vgradnji in njenih sestavnih delih. Danes pokukajte v hišo prihodnosti!

V novembru imate priložnost obiskati vrsto nizkoenergijskih hiš, pasivnih, skoraj nič energijskih hiš, grajenih v Sloveniji. Ker bodo tovrstne stavbe v nekaj letih nujnost, bodo informacije, ki jih boste slišali od lastnikov, projektantov, izvajalcev in proizvajalcev vgrajenih materialov ter sistemov, dobrodošle za odločitve pri vaši gradnji.

Prijave za ogled skoraj nič energijskih hiš v letu 2014 so odprte. Letošnji ogledi skoraj nič energijskih in pasivnih hiš bodo potekali od 7. do 16. novembra 2014. Navodila za prijavo na oglede najdete na spletni strani konzorcija pasivnih hiš in na spletni strani skoraj nič energijskih hiš.

Hiša na fotografiji je prva hiša na svetu grajena na SEISMIC temeljni blazini, na katerih bodo odslej grajene skoraj vse nizkoenergijske hiše v Sloveniji in ostalih potresno ogroženih državah. Hiša je locirana v Rožni dolini XVII 24a, in si jo ob prijavi lahko ogledate v petek, 14.11.2014 ob 15.uri.Dobrodošli v FIBRAN-ovem ENERGIJSKEM ŠČITU!

Na naši spletni strani smo navedli kar nekaj napotkov za gradnjo ob uporabi FIBRAN izolacij v različnih konstrukcijah, ki so dobrodošle tako načrtovalcem kot tudi izvajalcem, nadzornikom in samograditeljem.

Get Adobe Flash playerIzolacije v stiku z zemljo

Posebno opozorilo investitorjem, pa tudi izvajalcem!

Zaradi pomanjkanja znanja o lastnostih toplotno izolacijskih materialov, lastnostih končnih izdelkov (tipov proizvodov) in dovoljene uporabe le-teh se nemalokrat zgodi, da izvajalci nevede pod pritiskom cenovno ugodne ponudbe vgradijo sicer odlične toplotne izolacije na neustrezno mesto ali na neustrezen način. Najpogosteje se to zgodi pri toplotni zaščiti vkopanih zidov...SEISMIC temeljna blazina v praksi

temeljna blazina SEISMICtemeljna blazina SEISMIC

 

 

 

 

 

 

 

 

Takole se je gradila prva SEISMIC temeljna blazina (toplotno in hidro izolirana temeljna plošča pasivnih stavb za potresno ogrožena območja) v Evropi.

Več...
   13/06/2013   Piškotki na naši strani
Piškotki so majhne tekstovne datoteke shranjene na vaš računalnik ob obiskovanju spletnih stra...

   12/06/2013   Use of cookies by our website
Cookies are small text files that are placed on your computer by websites that you visit. They ar...

Ravne strehe

Poševne strehe

Talne konstrukcije

Konstrukcije v zemlji

Notranja stena, strop


Copyright © 2014 Fibran Designed & Developed by Tessera

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Piškotki so tekstovne datoteke shranjene v vaš računalnik .

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih na naši strani si preberite.  Več informacij  Sporočila ne kaži več!