Wednesday 28 January 2015  
   

                     Sitemap

ArchiMAID program gradbene fizike
Program gradbene fizike ArchiMAID


Tehnične risbe (.dwg)


Tehnične risbeCertifikat Konzorcija pasivna hiša
Člani Konzorcija
pasivna hiša
od leta 2008

     Trajnostna gradnja v Sloveniji
     Nepovratna sredstva EKO sklada

 
Trajnostna gradnja na Dolenjskem

Slovensko združenje za trajnostno gradnjo - GBC Slovenia Vas vljudno vabi, da se udeležite dogodka "Dan trajnostne gradnje na Dolenjskem", prvega tovrstnega dogodka, namenjenega predstavitvi trajnostne gradnje ter najboljšega, kar s tega področja ponujajo lokalni proizvajalci gradbenih materialov in ponudniki storitev, ter zavezanci trajnostni gradnji iz vrst članov GBC Slovenia v tej slovenski regiji.Izobraževanje za pridobitev Licence SEISMIC temeljna blazina

Edino tovrstno izobraževanje v prvi polovici leta 2015.

je namenjeno vsem projektantom nizkoenergijskih stavb, ki želijo pridobiti licenco in s tem znanje in stalno tehnično podporo s strani skupine, ki je na osnovi dolgoletnih raziskav in testiranj zasnovala inovacijo SEISMIC temeljne blazine. SEISMIC temeljna blazina nadomešča princip temeljenja pasivnih stavb na toplotno podizolirani temeljni plošči na potresno ogroženih območjih, kamor spada tudi vsa Slovenija. Je trenutno edina rešitev temeljenja na toplotno podizolirani temeljni plošči, ki zagotavlja kontrolirano obnašanje stavbe v primeru potresa in hkrati nudi varnost podzemnim inštalacijam.Prva pasivna hiša v SarajevuPATENT za SEISMIC temeljno blazino je podeljen

Po dolgoletnih raziskavah o varnosti pasivnih hiš na potresno ogroženih območjih je FIBRAN NORD d.o.o. marca 2013 vložil prijavo za patentne rešitve, ki predvidevajo obnašanje stavb temeljenih na toplotni izolaciji FIBRANxps in kompatibilni sistemski hidroizolaciji. Po 18 mesecih preverjanja inovativnosti rešitev je bil novembra 2014 patent podeljen.

Patent se nanaša na vrsto rešitev temeljenja na podizolirani temeljni plošči, ki je... Nova brošura: SEISMIC TEMELJNA BLAZINA

Pripravili brošuro z nazornimi, a zgoščenimi informacijami o SEISMIC temeljni blazini, o najsodobnejšem, izredno enostavnem načinu izvedbe toplotno podizolirane temeljne plošče za nizkoenergijske objekte za potresno ogrožena območja.

Če imate raje otip papirja, svoj izvod naročite na nasvet@fibran.si in vam ga pošljemo, kot tudi druge željene brošure ali določene detajle natisnjene v A4 formatu.

Poglejte si še obširnejše informacije o SEISMIC temeljni blazini, praktični vgradnji in njenih sestavnih delih. Dobrodošli v FIBRAN-ovem ENERGIJSKEM ŠČITU!

Na naši spletni strani smo navedli kar nekaj napotkov za gradnjo ob uporabi FIBRAN izolacij v različnih konstrukcijah, ki so dobrodošle tako načrtovalcem kot tudi izvajalcem, nadzornikom in samograditeljem.

Get Adobe Flash playerIzolacije v stiku z zemljo

Posebno opozorilo investitorjem, pa tudi izvajalcem!

Zaradi pomanjkanja znanja o lastnostih toplotno izolacijskih materialov, lastnostih končnih izdelkov (tipov proizvodov) in dovoljene uporabe le-teh se nemalokrat zgodi, da izvajalci nevede pod pritiskom cenovno ugodne ponudbe vgradijo sicer odlične toplotne izolacije na neustrezno mesto ali na neustrezen način. Najpogosteje se to zgodi pri toplotni zaščiti vkopanih zidov...SEISMIC temeljna blazina v praksi

temeljna blazina SEISMICtemeljna blazina SEISMIC

 

 

 

 

 

 

 

 

Takole se je gradila prva SEISMIC temeljna blazina (toplotno in hidro izolirana temeljna plošča pasivnih stavb za potresno ogrožena območja) v Evropi.

Več...
   23/01/2015   Trajnostna gradnja na Dolenjskem
Slovensko združenje za trajnostno gradnjo - GBC Slovenia Vas vljudno vabi, da se ...

   23/01/2015   Izobraževanje za pridobitev Licence SEISMIC temeljna blazina
Edino tovrstno izobraževanje v prvi polovici leta 2015. je namenjeno vsem projektantom ...

   31/12/2014   Prva pasivna hiša v Sarajevu
Video: Oddaja o prvi pasivni hiši v Sarajevu in prvi hiši grajeni na Fibranovi SEISMIC temeljni...

   30/12/2014   PATENT za SEISMIC temeljno blazino je podeljen
Po dolgoletnih raziskavah o varnosti pasivnih hiš na potresno ogroženih območjih je FIBRAN NOR...

Ravne strehe

Poševne strehe

Talne konstrukcije

Konstrukcije v zemlji

Notranja stena, strop


Copyright © 2015 Fibran Designed & Developed by Tessera

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Piškotki so tekstovne datoteke shranjene v vaš računalnik .

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih na naši strani si preberite.  Več informacij  Sporočila ne kaži več!