Monday 18 December 2017  
   

ArchiMAID program gradbene fizike
Program gradbene fizike ArchiMAID

Webinar uporabe ArchiMAIDa

Tehnične risbe (.dwg)


Tehnične risbe   GDPR - Nameni uporabe

   GDPR - Pravice posameznika

 
Izobraževanje za projektante

uporabna ravna strehaV novembru pripravljamo zanimive delavnice o projektiranju in izvedbi trajnih, energijsko učinkovitih in uporabnih ravnih streh, vključno s podrobnimi informacijami o odvodnjavanju ter o naravnem osvetljevanju iz velikih strešnih površin. 

Poizvejte več in se prijavite!Investitorji želijo trajne strehe

Ravna streha je še vedno najbolj kritičen del stavbe zaradi svoje izpostavljenosti raznim neugodnim vplivom (pregrevanju, temperaturam globoko izpod ledišča, dnevnim velikom temperaturnim nihanjem med nočjo in dnevom v spomladanskem in jesenskem času, izpostavljenosti ultravijoličnim žarkom in nevarnostim ob njeni uporabi...). Vendar je dobra novica, da to velja le za strehe z nezaščiteno ali le osenčeno hidroizolacijo, medtem ko so tako imenovane Obrnjene strehe TRAJNE. 

Več...Moj energijski ščit

fibran everywherePrav gotovo živimo v posebnem času. Ljudje vse bolj razmišljamo o tem, kako jemo, kako ravnamo z okoljem, nenazadnje kako živimo, kar se odslikuje tudi v gradbeništvu, kjer smo priča velikim premikom. "Pasivna gradnja" z novo evropsko direktivo EU 2020 postaja merilo, ki se mu ne bomo mogli izogniti. Zaradi prostorskih stisk in visokih cen nepremičnin pa se nekdaj neuporabni prostori hiš spreminjajo v razkošna podstrešna ali kletna stanovanja, kjer še zdaleč ni nepomembno, kako jih preuredimo. Vsaj, če želimo v njih okusiti čim prijetnejše ugodje bivanja.

Zato smo tudi vzpostavili nov portal Moj energijski ščit, ki vam bo dostavljal sveže vsebine iz sveta gradbeništva in vam pomagal razumeti, zakaj ni vseeno, kako hišo zgraditi, oziroma jo prenoviti.

Pokukajte, kaj smo vam pripravili!Prenova terase 58 let starega nebotičnika v Zagrebu

V Zagrebu, v samem centru mesta, so stanovalci tako imenovanega "lesenega Iblerjevega nebotičnika" dobili pobudo Design District Zagreba za prenovo ravne strehe in ureditev prostora za druženje in sproščanje...Izvedba SEISMIC temeljne blazine v Sloveniji

Oglejte si posnetek izgradnje SEISMIC temeljne blazine, kot se sme graditi v Sloveniji, ki je v primerjavi s severnimi deželami na potresno bolj nevarnem območju http://tiny.cc/6iejay, da ne pride do zdrsa ali poškodb na hidroizolaciji ter na inštalacijah.Novosti, ki premikajo meje pri gradnji hiš

balkonska_ograjaObvestilo:

Na spletni strani 24.ur je objavljen zanimiv članek na temo Izzivi prinašajo rešitve. Novograditelji, pa tudi vsi, ki se nameravate lotiti prenove toplotnega ovoja stavbe, boste po branju oboroženi z novimi idejami.

Veliko entuziazma vam želimo, pri obnovah in novogradnjah pa predvsem zavedanja, da je ceneje in za vaše živce ugodneje NAREDITI DOBRO, pa čeprav je malo dražje, kot pa biti nezadovoljen z izvedbo ali učinkom, in kasneje popravljati.Toplotna izolacija kletnih sten in fasadnega cokla - trajnostna gradnja

Zunanja kletna stena, kot tudi vsi ostali elementi stavb, ki so v stiku z vlažno zemljo, ali celo pod nivojem podtalnice, se gradijo vodotesno, kar pa za prijetno bivalno ugodje ne zadostuje. Potrebujemo še ustvariti toplotno stabilno okolje, zato hidroizolacijski sloj ogrevanih in neogrevanih kletnih prostorov obdamo s slojem vodonevpojne toplotne izolacije.

Vprašanje, ki se običajno pojavi pri investitorjih je, kolikšna je debelina toplotne izolacije in kateri tip izolacije...Izolacijske okenske police

okno, izolacijska polica fibran

Morda niste pomislili, toda z vgraditvijo zunanje okenske police iz kamna ali pločevine lahko nehote naredimo linijski toplotni most (povečan pretok toplote), oz. ga povečamo ob že siceršnji slabši izolativnosti okenskega okvira v primerjavi z izolirano fasado. 

V sodobni gradnji se lahko tem napakam izognemo. Gradnja skoraj nič-energijskih stavb

Tisti, ki nameravate v bližnji prihodnosti graditi novo hišo ali pa ste se tega projekta že lotili, veste, da je dolgoročno edina pametna izbira pasivna ali nizkoenergijska gradnja. A poleg osredotočenosti na samo energijsko učinkovitost je treba temeljito preučiti tudi spremenjene pogoje gradnje in posledično morebitne vplive na samo hišo. Eden izmed novih načinov gradbene prakse je vsekakor temeljenje na izolacijski podlagi; inovacija temeljne blazine na potresno ogroženih območjih je namreč prinesla veliko prednosti.

Poglejte zakaj!    Poglejte kako!   Poglejte kdo vam lahko pomaga!

Spremljajte gradnjo prve tovrstne hiše na svetu, ki je bila grajena v Sloveniji! 
Prva hiša v tujini...PATENT za SEISMIC temeljno blazino je podeljen

Po dolgoletnih raziskavah o varnosti pasivnih hiš na potresno ogroženih območjih je FIBRAN NORD d.o.o. marca 2013 vložil prijavo za patentne rešitve, ki predvidevajo obnašanje stavb temeljenih na toplotni izolaciji FIBRANxps in kompatibilni sistemski hidroizolaciji. Po 18 mesecih preverjanja inovativnosti rešitev je bil novembra 2014 patent podeljen.

Patent se nanaša na vrsto rešitev temeljenja na podizolirani temeljni plošči, ki je... Dobrodošli v FIBRAN-ovem ENERGIJSKEM ŠČITU!

Na naši spletni strani smo navedli kar nekaj napotkov za gradnjo ob uporabi FIBRAN izolacij v različnih konstrukcijah, ki so dobrodošle tako načrtovalcem kot tudi izvajalcem, nadzornikom in samograditeljem.

Get Adobe Flash playerIzolacije v stiku z zemljo

Posebno opozorilo investitorjem, pa tudi izvajalcem!

Zaradi pomanjkanja znanja o lastnostih toplotno izolacijskih materialov, lastnostih končnih izdelkov (tipov proizvodov) in dovoljene uporabe le-teh se nemalokrat zgodi, da izvajalci nevede pod pritiskom cenovno ugodne ponudbe vgradijo sicer odlične toplotne izolacije na neustrezno mesto ali na neustrezen način. Najpogosteje se to zgodi pri toplotni zaščiti vkopanih zidov...    DOP 

              Sitemap

 
   07 39 39 510 ali 517 

 
   07 39 39 525 ali 515

        

       

  Navodila za uporabo FIBRANxps


  Telefon: 07 39 39 525
  E-mail: nasvet@fibran.si
  Vprašajte po materialu oz. proizvodih,
  po detajlih in sestavi konstrukcij
  ter postopkih vgradnje

----------------------------------------------

 

Želim prejemati tehnične novice in obvestila o seminarjih

  Izberite termin in se prijavite

  Priporočeni projektanti in izvajalci  
  SEISMIC temeljne blazine

Certifikat Konzorcija pasivna hiša
Člani Konzorcija
pasivna hiša
od leta 2008

 Trajnostna gradnja v Sloveniji  

 Nepovratna sredstva EKO sklada

 Sporočilo za medije - EKO sklad


   03/11/2017   Izobraževanje za projektante
V novembru pripravljamo zanimive delavnice o projektiranju in izvedbi trajnih, energijsko učinko...

   03/11/2017   Investitorji želijo trajne strehe
Ravna streha je še vedno najbolj kritičen del stavbe zaradi svoje izpostavljenosti raznim neugo...

   18/08/2017   Še ugodnejši krediti Eko sklada za okoljske naložbe
Še ugodnejši krediti Eko sklada za okoljske naložbe V petek, 18. 8. 2017, je Eko sklad, Sl...

   19/03/2017   Prenova večstanovanjskih objektov - vabilo na izobraževanje
31. marca Konzorcij Pasivnih Hiš Slovenije organizira dopolnilno strokovno izobraževanje za pro...

Ravne strehe

Poševne strehe

Talne konstrukcije

Konstrukcije v zemlji

Notranja stena, strop


Copyright © 2017 Fibran Designed & Developed by Tessera

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Piškotki so tekstovne datoteke shranjene v vaš računalnik .

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih na naši strani si preberite.  Več informacij  Sporočila ne kaži več!